کارگروه ملي غارشناسي تشکيل شد

آرش کوشا در حاشيه اختتاميه کارگاه غار نوردي در اين باره به ميراث آريا (chtn) گفت: اين کارگروه با هدف ساماندهي غارهاي کشور با مصوبه دولت تشکيل و آئين‌نامه آن نيز تصويب شده است.

وي ادامه داد: اين کارگروه در سازمان حفاظت محيط زيست مستقر است ولي سازمان ميراث فرهنگي نيز در آن حضور جدي دارد و در نظر داريم در راستاي توسعه پايدار، غارها را شناسايي و از آنها استفاده کنيم.

دبير کميته ملي طبيعت‌گردي با اشاره به ظرفيت‌هاي غار نوردي در کشور تصريح کرد: غارنوردي يکي از ظرفيت‌هاي مهم گردشگري است که علاوه بر اکوتوريسم، به نوعي توريسم ورزشي و توريسم فرهنگي نيز محسوب مي‌شود.

کوشا تاکيد کرد: در ايران 2 هزار غار وجود دارد که از اين تعداد 150 غار معروف هستند و بعضي از اين غارها داراي آثار تمدني و باستاني هستند. در واقع ميراث طبيعي و تاريخي در کنار يکديگر قرار گرفته‌اند.

وي افزود: موضوع چگونگي بهره‌برداري، حفاظت و بازديد و مديريت پايدار آن‌ها از موضوعاتي است که مورد توجه کميته ملي طبيعت‌گردي قرار گرفته است.

دبير کميته ملي طبيعت‌گردي سازمان ميراث فرهنگي تصريح کرد: برنامه‌ريزي براي استفاده و بازديد گردشگران داخلي و خارجي از اين غارها را با همکاري تشکل‌هاي مردم‌نهاد و باشگاه‌هاي ورزشي آغاز کرده‌ايم و برگزاري اين کارگاه آموزشي نيز در اين راستا بوده است.

وي با اشاره به عضويت 60 کشور در اتحاديه جهاني غار شناسي، اظهار داشت: اين اتحاديه ظرفيت‌هاي بسيار خوبي در زمينه کشف، طراحي و بهره‌برداري از غارها دارد و اين کارگاه آغاز مناسبي براي ايجاد تعامل در زمينه غارنوردي است.

کوشا يادآور شد: ظرفيت‌هاي ما در حوزه غار شناسي و غارنوردي محدود است و ما بايد حتما از ظرفيت‌هاي جهاني نيز استفاده کنيم./105

انتهای پیام/

کد خبر 138707162